
برنامه تلویزیونی گرا، این روزها از «سیمای خراسان رضوی» درحال پخش است. به همین بهانه، برای نوشتن درباره آن، سراغ آرشیو برنامه در صفحات آپارات و اینستاگرام رفتم که از سال ۱۳۹۵ گنجینه گرا هستند. تنوع و تعدد عناوین برنامه و مهمانان، نمایانگر دغدغه تحریریه در حوزههای مختلف است. گروه سازنده در پی اهمیت و توجه به هویت و اصالت تمدن فرهنگی هنری خراسان، اصرار بر تولید برنامه در شهر «مشهد» و بستر سیمای خراسان رضوی دارد. ویژه برنامههای درگذشت اهالی فرهنگ و هنر مشهد مثل مرحوم «سعید تشکری» و مرحوم «علی صفوی شاملو» و همچنین دعوت از پیشکسوتان و اساتید حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، هنری و ... نمونههای مؤید این دغدغه هستند.
در آرشیو برنامه گرا، حضور مسئولان کشوری از آقای «محسن رضایی» و «احمدتوکلی» تا نمایندههای استان خراسان رضوی در مجلس و همزمان حضور جوانانِ فعال مشهد و استان که در عرصههای مختلف کنشگری داشتند، شاهد مثال فراوان یافت میشود. مثال دیگر دعوت همزمان از وزیرسابق فرهنگوارشاد و روزنامهنگارِ جوانِ مشهدی است.
انگیزه از تکرار اسامی و عناوین مهمانان، یادآوری آن است که گروه برنامه ساز، ضمن توجه به فعالان و کنشگران در عرصههای مختلف، بهویژه جوانان در استان خراسان رضوی و روایت توانمندیها و فعالیت آنها، خط مطالبهگری دغدغه کنشگران را از مسئولان در سطوح شهری، استانی و کشوری دنبال میکند. به عنوان نمونه، یک قسمت برنامه گرا اختصاص یافته به روایت و بررسی فرایند و مسائل تولیدکنندگان دو اپلیکیشن موفق ملی که دو جوان مشهدی هستند.
بخش دیگری از مسیر گرا که قابل توجه است، آنکه برنامه سعی دارد همزمان با رویدادها و حوادث جامعه، از منظر فعالان اجتماعی و رسانهای بومی به آن دغدغهها بپردازد. تولید ویژه برنامه نقد و بررسی فیلمهای حاضر در «جشنواره فجر» که بخشی از آن نیز به مسأله سینمای «زیارت» میپردازد و یا بلوای سال ۱۴۰۱ که موضوع برنامه، بررسی جوانب مؤثر در شکلگیری چنین حوادثی است. هماکنون نیز نبردِ وجودیِ جبهۀ حق و باطل جزو موضوعات مهم برای این برنامه است و از مستندسازان و خبرنگارانی که تا امروز در لبنان حاضر شدهاند تا بانوانی که برای پشتیبانی مردمیِ جبههها تلاش میکنند مهمان این برنامه هستند.
با شناخت دقیقتر و بررسی سوابق گروه تهیه و تولید برنامه با جلوداری آقای «هادی حاجتمند»، که تجربه ساخت چندین مجموعه مستند، فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی دارند؛ انگیزه آنها را در استمرار و تولید برنامه تلویزیونی گرا در شبکه استانی، که موجب پرداختن به موضوعات متنوع و متعدد در برنامه است را بهتر درک میکنم. اندیشه و افق انقلاب اسلامی، نخ تسبیح گوناگونی موضوعات و محور وحدت تکثر محتوای برنامه است که برنامه ساز دغدغهمند را در این مسیر ثابت قدم میکند.
در نهایت برنامهسازی و تولید برنامه و توجه به هویت بومی تولید کننده و انتشار در بستر سیمای استانی همزمان که ارزشمند و قابل احترام است، فرصت مغتنمی برای اهالی فرهنگ، هنر و اندیشه بوم خراسان است. تصمیمی که با چشم پوشی از مسائلی مثل سختی فرایند تولید در شهرستان، تفاوت بودجه بندی پایتخت و شهرستانها، کم تجربگی نیروی جوان و. همراه بوده است و حاکی از انتخاب آگاهانه تولید کنندگان برنامه است.
رسانه مجلا را در اینستاگرام دنبال کنید.