افتخار آفرینی در هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت

«داستان بارانی» بهترین کارگردانی نسل روایت را از آن خود کرد

در هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، جایزه بهترین کارگردان مستند بخش "نسل روایت" به حسین نژادموسی برای فیلم مستند «داستان بارانی» اهدا شد.
يکشنبه ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۲
کد خبر :  ۳۵۲۷۴۰

«داستان بارانی» بهترین کارگردانی نسل روایت را از آن خود کرد

در هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، جایزه بهترین کارگردان مستند بخش "نسل روایت" به حسین نژادموسی برای فیلم مستند «داستان بارانی» اهدا شد. این اثر با تهیه‌کنندگی هاشم مسعودی و مجتبی احسانی، یکی از آثار شاخص حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی است که با حمایت مرکز مستند سوره تولید شده است و با روایت متفاوت و انسانی خود، توجه داوران این بخش را به خود جلب کرد.

حوزه هنری خراسان رضوی با حمایت از تولید مستند‌هایی با رویکرد ارزشی و انقلابی، بار دیگر نشان داد که نقش فعالی در عرصه تولید محتوای فرهنگی و هنری فاخر دارد. فیلم «داستان بارانی» یکی از آثار شاخص این نهاد در سال جاری به شمار می‌رود که موفق شد در جمع آثار برجسته جشنواره مقاومت بدرخشد.

این مراسم با اجرای محمدرضا شهیدی‌فرد آغاز شد و چهره‌هایی، چون سردار حسین سلامی، سردار علی مقواساز، مجید انتظامی، جمشید هاشم‌پور، پیمان جبلی، ژاله صامتی، محمد خزاعی، احمدرضا درویش، محمد هاشمی، سجاد بابایی، میثم زندی، حامد علامتی، فاطمه محمدی، محمد اله‌یاری، روح‌الله سهرابی، محمد حمیدی‌مقدم، هادی مقدم‌دوست، محمد طیب، آرش زینال‌خیری، مرتضی رزاق‌کریمی، فرهاد بشارتی، امیرعباس ربیعی، حسین نمازی، مهدی فرجی، سعید سعدی و... در این رویداد حضور داشتند.

در ابتدای برنامه، جلال غفاری دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت اظهار داشت: به لطف خدا، جشنواره هجدهم به مرحله اختتامیه رسیده است. افتتاحیه این دوره در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد و در بخش‌های مختلف جشنواره، برگزیدگان مشخص شدند. کار جشنواره دشوار بود، اما حضور بازیگران مطرح این مسیر را هموار کرد. برای من سوال بود که چرا جایزه این جشنواره تا این حد ارزشمند است. این جایزه ارزش مالی ندارد، بلکه هدف و آرمانی است که دنبال می‌کند. در دنیا جشنواره‌ای مانند مقاومت که درباره غزه، فلسطین و دنیایی بدون اسرائیل صحبت کند، وجود ندارد.

وی افزود: کشور‌هایی همچون تونس، آرژانتین، ایتالیا، روسیه و لبنان به عنوان چراغ‌های روشن در هجدهمین جشنواره حضور داشتند که امشب در جمع ما حاضر هستند. این جشنواره در بخش فیلم بیش از ۳۵۰۰ اثر در شاخه‌های مختلف دریافت کرد که رکوردی در تاریخ جشنواره‌ها به شمار می‌آید. خوشبختانه تمامی مراحل ثبت‌نام تا داوری طبق یک نظام مشخص به خوبی انجام شد.

غفاری ادامه داد: مقاومت اکنون به یک پدیده جهانی تبدیل شده که از مرز‌های ایران و اسلام فراتر رفته است. در بخش فیلمنامه نیز بیش از ۸۰۰ اثر دریافت شد که این اتفاقی ویژه در این دوره بود.

دبیر این دوره جشنواره بیان کرد: در بخش ویژه نسل روایت، تاکید ما بر این بود که جشنواره نسلی از فیلمسازان را همگام با گام‌های مقاومت همراهی کند. در سینمای مقاومت، امکان شکل‌گیری جایگزینی برای سینمای غرب‌زده وجود دارد که علت آن وجود ژانری بومی مانند مقاومت است. این مقاومت هم در تکنیک و هم در محتوا مخاطب جهانی دارد.

در ادامه جوایز بخش‌های گوناگون این رویداد اعلام شد:

جایزه بخش مستند:

جایزه بهترین فیلم مستند بلند در بخش دفاع مقدس و اهدای نشان شهید سید مرتضی آوینی به فیلم "بانو" تعلق گرفت.

جایزه بهترین کارگردانی مستند بلند در بخش دفاع مقدس به فیلم "هفت سال اینجا" اهدا شد.

جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه این بخش به فیلم "آخرین خداحافظی" کاری از احسان صبوری رسید.

جایزه بهترین تقدیر و پژوهش این بخش به فرشاد اکتسابی اهدا شد. جایزه ویژه هیئت داوران بخش دفاع مقدس به فیلم "یک وجب خاک" اهدا شد.

جایزه بهتری کارگردانی مستند در بخش جهان بدون اسرائیل به فیلم "مرد پیروزی" کاری از مجتبی میناوند رسید.

جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه در بخش جهان بدون اسرائیل به فیلم "رویای یحیی" تقدیم شد.

جایزه بهترین کارگردان مستند بخش نسل روایت به فیلم "داستان بارانی" اهدا شد.

تندیس بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند به فیلم "بانو" به کارگردانی محمد حقیقی منصور رسید.

تندیس بهترین کارگردانی مستند کوتاه به فیلم "فرشته‌ها" تقدیم شد.

تندیس بهترین پژوهش به حسن نقاشی برای مستند "مکتوب" اهدا شد.

تندیس بهترین دستاورد هنری مشترکا به مستند‌های "داستان بارانی" به سعید هوشمند و علی محمد خانیکی و "رویای یحیی" کاری از امیر شاه بهاری اهدا شد.

تندیس ویژه هیئت داوران این بخش به فیلم "من محمد حسین را دوست دارم" رسید.

ارسال نظر

پربازدید ها

صفحه خبر - عکس مطالب بیشتر

صفحه خبر - تماشاخانه مطالب بیشتر