در حاشیه جشن تئاتر مشهد که در تماشاخانه استاد حسین نوری برگزار شد، محمد حسینزاده، نویسنده و فعال فرهنگی و دبیر کمیته فرهنگی و هنری کنگره ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی، با بیان دغدغههای فرهنگی خود، نقش هنر را در احیای هویت ملی و دینی بسیار مهم توصیف کرد.
حسینزاده با اشاره به غفلت نظام آموزشی از لذت ادبیات و هنر گفت:
«سرمان کلاه رفته؛ چراکه لذت خواندن شاهنامه، حافظ، سعدی، مولانا و رمانهای فاخر در مدارس و دانشگاهها از ما گرفته شد. در فضای آموزشی، جای ادبیات و داستان را فشار دروس خشک و سنگین گرفت و همین باعث شد نسلهای ما با مفاخر ادبی و فرهنگی بیگانه شوند.»
محمد حسینزاده در جشن تئاتر مشهد:
ادبیات و هنر ابزار روایت قهرمانان این سرزمین است
او با انتقاد از برداشتهای سطحی درباره فردوسی اظهار داشت:
«فردوسی را گاه با دین بیگانه دانستند، گاه با ایران؛ اما حقیقت این است که او هم عاشق ایران بود، هم عاشق اهلبیت. ما ایرانیها شب یلدا را با حافظ و شاهنامه میگذرانیم و این یعنی پیوند عمیق فرهنگ ایرانی و اسلامی.»
دبیر کمیته فرهنگی کنگره شهدای خراسان رضوی با اشاره به ظرفیتهای بومی استان گفت:
«اگر فردوسی یک رستم خلق کرد، خراسان ۱۸ هزار رستم، سیاوش و آرش دارد. شهیدانی مانند صیاد شیرازی، برونسی، شوشتری، رفیعی و رضوی، اسطورههای واقعی این خاک هستند. هنرمندان امروز باید فردوسیوار برای این قهرمانان بسرایند.»
وی در پایان با خطاب قرار دادن هنرمندان تئاتر افزود:
«شما میتوانید با نمایش و صحنه، راوی رستمهای این دیار باشید. ادبیات و هنر، رسالتی دارد برای زنده نگه داشتن نام قهرمانان و پاسداشت ارزشهای این سرزمین.»