رضا میرزاده، شهرآرا- رواق شهدای صحن قدس حرم مطهر رضوی، روز پنجشنبه ۱۰ آبان ماه میزبان تعدادی از دانش آموزان هنرستانهای مشهد بود که در قالب رویداد هنری «نقش طوفان» آمده بودند، اثری هنری با موضوع فلسطین و جبهه مقاومت خلق کنند. جمعی از دهه هشتادیهایی که وظیفه خود دیده بودند در کنار مجاهدان جبهه مقاومت و به فراخور سن و سال و امکانات خود، کاری برای جبهه مقاومت و آرمان آزادی قدس شریف انجام دهند و با استفاده از زبان هنر به عنوان زبانی بین المللی که برای همه قابل فهم است و نیازی به ترجمه هم ندارد، آثاری هنری خلق کنند. این رویداد هنری، محصول همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، آموزش و پرورش خراسان رضوی و آستان قدس رضوی بود که در قالب آن، دانش آموزان آثاری هنری در رشتههای سیاه قلم، گواش، رنگ روغن، مدادرنگی، آبرنگ و... روی بوم، کاغذ و مقوا تولید کردند.
به گفته سیده زینب شکری، دبیر رویداد هنری «نقش طوفان»، این رویداد با محوریت قهرمانان و فعالیتهای جبهه مقاومت در دو مرحله برگزار شده است. وی میافزاید: در مرحله نخست و پیش رویداد که روز دوشنبه ۷ آبان ماه در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، حدود هفتاد نفر از دانش آموزان هنرستانهای نواحی ۳، ۶ و ۷ آموزش و پرورش مشهد ضمن شنیدن و آموزش حقایقی درباره تاریخ فلسطین و اتفاقاتی که برای این ملت مظلوم و جبهه مقاومت برای آزادی قدس شریف افتاده است، دریافتهای ذهنی خود درباره این موضوع را در قالب اتودهایی اجرا کردند که پس از ارزیابی اولیه طرحهای ارائه شده، در مجموع سی نفر از این دانش آموزان برای شرکت در این رویداد در حرم مطهر رضوی دعوت شدند.
مسئول واحد کودک و نوجوان حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: قرار است بر اساس خط روایت به دست آمده از آثار تولید شده توسط دانش آموزان، یک پرده نقالی از این آثار توسط محمدرضا میری آماده و در مدارس و مراسم مختلف اکران شود. ضمن اینکه این دانش آموزان، ضمن دریافت گواهی شرکت در دوره، به مدت سه سال به عنوان بورسیه باشگاه رشد نوجوان حوزه هنری پذیرفته میشوند.
محمدجمال رستم زاده خراسانی، رئیس اداره تبلیغات فرهنگی حرم مطهر رضوی نیز که در برگزاری این رویداد فرهنگی هنری حضور دارد، بیان میکند: در اجرای این کار مشترک با حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، به دنبال ایجاد یک پیوند امام رضایی بودیم.
وی میافزاید: حرم مطهر رضوی از دیرباز پایگاه ایثار و مقاومت بوده و در دوران دفاع مقدس، جمع زیادی از رزمندگان با حضور در حرم مطهر و اذن از امام رضا (ع) راهی جبهههای نبرد میشدند. این دانش آموزان در نخستین رویداد «نقش طوفان» ضمن آنکه برای این جهاد هنری از امام رضا (ع) اذن و اجازه میگیرند، در صحن قدس حرم مطهر کار را آغاز میکنند. رستم زاده در ادامه میگوید: آثار تولیدی این دانش آموزان در نمایشگاهی در رواق شهدای صحن قدس حرم مطهر به نمایش درمی آید و آمادگی داریم این آثار در برنامههای مختلف آستان قدس رضوی در معرض بازدید عموم قرار بگیرند. وی با اشاره به اجرای برنامههای فرهنگی و هنری دیگری در کنار تولید آثار هنری دانش آموزان بیان میکند: اجرای سرود و مدیحه سرایی، رجزخوانی به زبانهای اردو و هندی، رونمایی از بسته شعری مقاومت مشتمل بر آثار تعدادی از شاعران آیینی با موضوع مقاومت و رونمایی و نخستین اجرای یک سرود در حوزه مقاومت، از جمله ویژه برنامههای این مراسم است.
سید محمدصادق میرزایی که راهبری محتوایی این برنامه را برعهده دارد، میگوید: نوجوانان، علاقهمند به یافتن سوژههای ارزشمند و تولید آثار هنری هستند تا بتوانند مقصود خود را به زیبایی بیان کنند.
وی با تأکید بر اینکه زبان هنر، زبان بین المللی و مورد فهم همه مردم است، خاطرنشان میکند: مسئله فلسطین از جمله مسائلی است که مردم همه دنیا بر سر آن توافق دارند و برای غیرمسلمانان و غیراعراب هم مهم قلمداد میشود. حتی بعضی از افراد و چهرههایی که با انقلاب اسلامی زاویه دارند و مخالف آن به حساب میآیند نیز در موضوع فلسطین، از حقوق این ملت دفاع کرده اند و مورد انتقاد برخی عناصر ضدانقلاب هم قرار گرفته اند.
میرزایی با اشاره به اینکه دانش آموزان تشنه شنیدن و پذیرش حقیقت هستند، میگوید: دانش آموزان توانسته اند در این مدت زمان کم، تولیدات ارزشمندی داشته باشند و البته نیاز به آموزش و مطالعه دارند تا بتوانند آثار قویتر و بهتری را در آینده ارائه کنند.
امیر خالقی از هنرمندان شرکت کننده این رویداد است و درباره آثار تولید شده میگوید: با وجود آنکه این دانش آموزان در تکنیک کار متفاوت بودند، اما درمجموع و با توجه به سن و سال، آثار خوبی ارائه کردند که فراتر از توقع اولیه از آنها بود. وی خاطرنشان میکند: این دانش آموزان امیدهای آینده جامعه هنری هستند. البته نیاز دارند که با همراهی اساتید، بیشتر بیاموزند. مهمترین چالش نوجوانان امروز، کسب محتوای مناسب است تا بتوانند ذهن خود را آماده کنند. البته متأسفانه ابزار و تکنولوژیهای جدید مانند هوش مصنوعی باعث شده خود آنها کمتر به سراغ آموزش و مطالعه بروند.
دانش آموزانی که در رویداد هنری «نقش طوفان» حضور دارند، معتقدند باید برای جبهه مقاومت کاری انجام دهند و با استفاده از زبان هنر به عنوان زبانی بین المللی، پیام خود را اعلام کنند.
نسیم دلربا، دانش آموزی که با اجرای یک اثر کلاژ و با استفاده از کنار هم قراردادن تعدادی تصویر و به کارگیری خمیر گل چینی، مقوا و کاغذرنگی در این رویداد هنری شرکت کرده است، معتقد است: مظلومیت مردم فلسطین و لبنان قهرمانیهای مردم و جبهه مقاومت، باید در معرض عموم مردم قرار بگیرد. وی بیان میکند: زبان هنر و تصویر، زبانی است که هر شخص با هر لهجه و زبانی میتواند آن را بفهمد و درک کند، ازاین رو تلاش کرده با استفاده از همین زبان، پیام خود را در دفاع از جبهه مقاومت منتقل کند و البته برگزاری دوره راهبری و حضور اساتید در کنار اجرای کار، موجب افزایش کیفیت کار در فرم و محتوا شده است.
بیتا صفارنجیب که در این رویداد با استفاده از گواش، تصویری از شهید حاج قاسم سلیمانی را به تصویر کشیده است، میگوید: آموزشهای ارائه شده توسط راهبران هنری و محتوایی رویداد، موجب شد که طرحی متفاوتتر برای ارائه در این رویداد انتخاب کند و اجرایی متفاوتتر داشته باشد. مطهره عالمی که با استفاده از مداد رنگی، تصویری از رهبر شهید حماس «یحیی سنوار» را خلق کرده، هم بر این نظر است: باید مجاهدان و قهرمانان مقاومت به همه معرفی شوند و دانش آموزان هم باید سهمی در این مسیر داشته باشند. آتنا امانی که تصویری از دبیرکل شهید مقاومت «سید حسن نصرا...» را ترسیم کرده، بیان میکند: با وجود آنکه سید حسن نصرا... شهید شده، اما راه و روش او بین مبارزان و جبهه مقاومت ادامه دارد و همراه مقاومت است. او نیز در همراهی با جبهه مقاومت، تصویر سید را در کنار دیگر مجاهدان ارائه کرده است. متین موسی اکبری که نقشی از یک رزمنده مجاهد را در پرچم فلسطین به تصویر کشیده، اعتقاد دارد وظیفه دانش آموزان هنرمند است که ظلم رژیم صهیونیستی را به تصویر بکشند و از زبان هنر در این زمینه بهره بگیرند.