رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه زبان و ادبیات فارسی همیشه در طول قرنها با هویت و وطن ایرانی گره خورده است، اظهار کرد: هرچه زبان و ادبیات فارسی تقویت شود هویت ایرانی تقویت خواهد شد.
مجید عسگری، تقویت هویت و زبان فارسی را موجب انتشار بیشتر پیام و گفتمان انقلاب اسلامی در فضای جهانی عنوان کرد و افزود: مقام معظم رهبری بارها تاکید کردهاند که زبان فارسی باید به زبان اول علمی دنیا تبدیل شود.
وی با تاکید بر اینکه برای تقویت زبان فارسی نیازمند هنر و ادبیات هستیم تصریح کرد: علاوه بر تولیدات مختلف هنری و ادبی، موضوع زبان فارسی میتواند محور تولیدات هنری و ادبی باشد.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی از شعر و ادبیات به عنوان یکی از نقاط قوت زبان فارسی یاد و تصریح کرد: عامل ماندگاری زبان فارسی توانمندی این زبان در حوزه شعر و ادبیات بوده است.
عسکری شاهنامه فردوسی را یکی از جدیترین و مؤثرترین آثار در راستای ماندگاری زبان فارسی در بین شاعران و نویسندگان کهن و معاصر دانست و خاطرنشان کرد: فردوسی با تبدیل قصهها و داستانهای کهن به شاهنامه توانسته است زمینه فهم و ارتباط برقرار کردن مخاطب را فراهم کند چرا که اساساً قصه جذاب است.
وی با تاکید بر اینکه قصهها یکی از نکات برجسته ماندگاری زبان و ادبیات فارسی است اظهار کرد: در زبان فارسی حکمت معنوی وجود دارد که این حکمت با درآمیخته شدن در زیر لایه داستانها توانسته است زبان فارسی را زنده نگه دارد و پیام محتوایی برای مخاطب ایجاد کند.
عسگری ادامه داد: امروز هم برای زنده نگه داشتن زبان فارسی باید مانند فردوسی قصهها و داستانهای روزآمد را برای مخاطب با زبان فارسی در قالب قصه، رمان، شعر و ادبیات ماندگار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: هرچه هنرمندان بتوانند با محوریت حکمتها و پیامهای امروزی، داستانها و قصههای جذابتر و ماندگارتری تولید کنند علاوه بر انتشار پیام میتوانند ماندگاری آن را نیز نهادینه کنند.