
ریحانه موسوی | شهرآرا
مرتضی سعیدی زاده، مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع)، با اشاره به مداخلات فنی که در موضوعات و رویکردهای بیست ویکمین دوره این رویداد رخ داد، گفت: چهار پایگاه و حوزه عکاسی در مشهد، قم، تهران و شیراز برگزار شد.
رسول اولیا زاده در حوزه تولید عکس رضوی و اهل بیتی در فضای هنری کشور، به ما کمک کرد و هنرمندان خوبی را در این بخش درگیر کرد. در حوزه گرافیک هم مسعود نجابتی با ما همراهی کرد. امسال در این بخش اتفاق بابرکتی رخ داد و موضوع امام رضا (ع) به مسائل روز کشور و جهان اسلام نزدیک شد. مسئله غزه، فلسطین و مقاومت در نظام واره موضوعی جشنواره گرافیک رضوی قرار گرفت و تولیدات بسیار خوبی در این دوره از جشنواره رقم خورد. این امر نشان داد میتوان با رویکرد رضوی، به حل مسائل انقلاب اسلامی و پاسخ به نیازهای فرهنگی و هنری پرداخت. همچنین با همت مهدی بابایی مجرد در حوزه خوشنویسی، شاهد تولیدات خوبی بودیم. وی درباره بخش ویژه «ملیکه آفتاب» بیان کرد: امسال از بین بانوان هنرمندی که در جشنواره گذشته به تولید اثر خوشنویسی پرداخته بودند، هشت نفر برگزیده شدند و از آنها تقدیر شد.
سعیدی زاده، هدف بنیاد بین المللی امام رضا (ع) را تولید آثار خوب برای عرضه به جامعه فرهنگی و دینی بیان کرد و ادامه داد: بعضی ساختارها در حوزه فرهنگی، مأموریت دینی ندارند، برخی دیگر، اما در تکفل امر دینی هستند و مأموریت هنری ندارند. هدف بنیاد بین المللی امام رضا (ع)، تجمیع این دو رویکرد است و امیدواریم بتوانیم در دورههای آینده در عرصه تولیدات خوب هنری، گامهای بیشتر و بهتری برداریم.
وی از حضور تأثیرگذار فرهاد قائمیان، بازیگر سینما و تلویزیون، نام برد و بیان کرد: او در این دوره از جشنواره به عنوان یک هنرمند متعهد، به ما درس هنری داد و کمک کرد تا جریان جشنواره در فضای هنری کشور، پوست اندازی خوبی داشته باشد.
فرهاد قائمیان، مدیر بیست ویکمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)، نیز ضمن تقدیر از حضور هنرمندان و دبیران سه گانه جشنواره هنرهای تجسمی رضوی، به تلاشهای دبیران برای کیفی شدن روند برگزاری این رویداد و فاخر شدن آثار و تولیدات این دوره از جشنواره، اشاره کرد و گفت: در طول این دو سال تلاشهای زیادی برای برگزاری این جشنواره شد. امیدوارم در دورههای بعدی دست اندرکاران با تلاش، نام این جشنوارهها و همه عاشقان امام رضا (ع) را سربلند کنند.
مسعود نجابتی، دبیر جشنواره ملی گرافیک رضوی، نیز مسیر گرافیک رضوی را متفاوت از دورههای قبل توصیف و بیان کرد: آنچه در ادوار گذشته اتفاق افتاد، مبارک بود، اما بیشتر حول مسائلی مانند آرایهها و نقوش اقتباس شده از حرم مطهر امام هشتم (ع) میچرخید. همچنین القاب و عناوینی که دست مایه کار هنرمندان قرار میگرفت، با مسائل و اتفاقات روز دنیا بی ارتباط بود.
وی الهام گرفتن از کتاب «انسان ۲۵۰ساله»، اثر رهبر معظم انقلاب، را گامی در پی ریزی مسیر جدید گرافیک رضوی برشمرد و گفت: ما از هنرمندانی که به جشنواره عنایت داشتند و همیشه آثار خود را ارسال میکردند، خواستیم در این مسیر جدید که دشوار هم بود، به ما کمک کنند و قدم اول بسیار خوب برداشته شد. دبیر جشنواره ملی گرافیک رضوی اظهار کرد: نگاه به گرافیک رضوی تغییر کرده است. این رویداد در کارگاه نهضت پوستر انقلاب مشهد با عنوان همدلی و مهربانی و بسیاری از موضوعاتی که در سیره رضوی وجود دارد، پا به عرصه گرافیک گذاشت. بخش مقاومت، استکبار ستیزی و مبارزه نیز، توجه هنرمندان را به دنبال داشت.
نجابتی در پایان گفت: تغییر مسیر برای مدیران دشوار است و سعی میکنند بسیار بااحتیاط با آن برخورد کنند، اما به همت مسئولان بنیاد بین المللی امام رضا (ع) این اتفاق رخ داد.
در بخش عکاسی با دوربین حرفهای، علی راد، میثاق سفردوست و زهرا بابایی پور، به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی شدند. همچنین امیر عنایتی و امین فائزی شایسته تقدیر شناخته شدند.
در بخش عکاسی با تلفن همراه، طاهره رخ بخش زمین مقام اول، مهدی جوادی شاد مقام دوم و فاطمه عظیمی مقام سوم را از آن خود کردند. روح ا... جوانی و امیر عنایتی نیز شایسته تقدیر شناخته شدند. در بخش شکسته نستعلیق، مهدی حاتمی، زهرا عظیمی و مجتبی رحم دار برگزیده شدند. ایمان وکیلی مطلق و عادل زارعی نیز شایسته تقدیر شناخته شدند. همچنین در بخش نستعلیق، محمدجواد شکوهی فر، احد صباحی کیا و علی دربان رضوی به عنوان برگزیدگان معرفی شدند. سیدعلیرضا مطلبی، سیدمرتضی جعفری و حکیمه پوریزدان پرست نیز شایسته تقدیر دانسته شدند.
در بخش نسخ، مجید سعید کافی، زهرا شیرازی پور و محمد پورقلی زاده برگزیده شدند. محمدنعیم جوادی و محمد بازیار نیز شایسته تقدیر این بخش بودند. برگزیدگان بخش ثلث، افشین نجفی بهزاد، محمدابراهیم کاظمی و رحیم خلیلی بودند و نفیسه تقوی و لیلا مژدگانلو شایسته تقدیر شدند.
در بخش اقلام سته، بازهم مجید سعیدکافی برگزیده شد و علیرضا یوسفی فرد شایسته تقدیر معرفی شد.
در بخش ملیکه آفتاب، سعیده جاویدی آزاد، لیلا وزیری، الهام میرطلایی، زهره رئیس الساداتی، اعظم مدرسی، طیبه ازندریانی، نرگس مهران منش و زهرا میبدی برگزیده شدند.
در بخش اصلی رشته گرافیک، حسین نقیب از خراسان رضوی عنوان اول را کسب کرد، محمود نظری و اکبر تراب پور هم دوم و سوم شدند. همچنین مهدی سرکانی، محمد صالحی و گروه مثلث قرمز، شایسته تقدیر دانسته شدند.
در بخش جایزه ویژه فلسطین نیز میکائیل براتی از استان خراسان رضوی برگزیده شد.