رمان «۱۰ تَن» در مشهد رونمایی شد + تصویر

رمان «۱۰ تَن» در مشهد رونمایی شد + تصویر
با حضور جمعی از نویسندگان و اهالی فرهنگ و ادب، رمان «۱۰ تَن» در مشهد رونمایی شد.
دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۱
کد خبر :  ۳۵۰۵۱۶
 

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، به دنبال شکل گیری دبیرخانه هنر حماسی در سال ۱۳۹۷ در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، جایزه ملی داستان حماسی به عنوان یک برند خاص برای تولید مفاهیم ادبیات حماسی در جامعه ادبی کشور شکل گرفت و نخستین دوره جایزه ملی داستان حماسی به همت مرحوم «سعید تشکری» نویسنده فقید نام آشنای مشهدی رقم خورد. اتفاقی مبارک که در سال‌های پس از آن نیز گسترش یافت و هر چند سعید تشکری در جریان شیوع ویروس منحوس کرونا از دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت، اما رسمی که بنیان گذاشت، بر جا ماند و امروز و در تابستان سال ۱۴۰۳ در گام‌های پایانی راه برگزاری چهارمین جایزه ملی داستان حماسی هستیم.


اما این حرکت ملی، ثمره مهمی را بر جهای گذاشت و آن، نشر برخی از آثار برگزیده جشنواره در جامعه ادبی کشور بود. آثار منتخب دوره نخست، به زیور طبع آراسته شده، آثار منتخب دوره دوم، در مسیر البته طولانی شده نشر به ناشر سپرده شده و نخستین اثر برگزیده دوره سوم نیز به همت انتشارات زائر، روانه بازار نشر شده که رونمایی از این اثر، عصر یکشنبه ۳۱ تیرماه در محل پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد برگزار شد. اثری با عنوان «۱۰ تَن» با روایتی متفاوت از حادثه عاشورا و پنجمین اثر بلند «حمید بابایی» مولف جوان دهه شصتی که آن را به بانوی مبارزه با ظلم در خفقان یزیدی، «زینب کبری (س)» تقدیم کرده است.بابایی، نویسنده‌ای اهل تهران است که نگارش را در دهه ۸۰ و با داستان کوتاه آغاز کرده و علاوه بر ۵ رمانی که از او منتشر شده، نگارش متون متعدد برای ساخت آثار مستند و موشن گرافی نیز در کارنامه کاری او به چشم می‌خورد.



هیچ حماسه‌ای بالاتر از عاشورا نداریم


اما در مراسم رونمایی از این اثر که با جضور جمعی از نویسندگان و اهالی فرنگ و هنر برگزار شد، «حمید بابایی» به عنوان نویسنده و نخستین سخنران مراسم، در ابتدا از حماسه گفت و این که در تاریخ تشیع، هیچ حماسه‌ای را بالاتر از حادثه عاشورا نمی‌داند.


وی در ادامه از دشواری‌های نوشتن در حوزه مذهبی سخن گفت و این که نه تنها نوشتن، بلکه هر گونه فعالیت هنری در این حوزه، با مداخله‌های بعضا غیر فنی و غیر کارشناسی مواجه می‌شود که هنرمند را خسته و ناامید می‌کند و گاه عطای آن را به لقایش بخشیده و کار را درمیانه راه رها می‌کند و همین امر نیز موجب شده تا در فضای مذهبی، از کثرت تولیدات هنری و به ویژه نگارش رمان، کم بهره باشیم.


بابایی همچنین با بزرگداشت یاد و خاطره مرحوم سعید تشکری، جشنواره داستان حماسی را به عنوان یک میراث مهم فرهنگی و هنری برای استان خراسان دانست که می‌تواند در حوزه ادبیات ایران نیز میراثی ماندگار باشد.

 

نویسندگان و اساتید، آثار داستان حماسی را بیرحمانه نقد کنند


اما پس از نویسنده کتاب، «مجید عسکری» رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی در باب داستان حماسی و جایزه داستان حماسی سخن گفت.


عسکری خاطرنشان کرد: هدف از پایه گذاری داستان حماسی، این بود که فضای نویسندگی و ادبیات کشور را نسبت به موضوع حماسه حساس کند و آن روزی که در کنار مرحوم سعید تشکری کار داستان حماسی را آغاز کردیم، هدف ما این بود که بتوانیم ذهن نویسندگان را نسبت به داستان حماسی حساس و درگیر کنیم و خوشحالم پس از برگزاری ۳ دوره این جایزه ملی و در بخش‌های پایانی دوره چهارم، با همت فعالان در حوزه هنری و جمعی از علاقمندان به ادبیات و هنر حماسی، امروز داستان حماسی به یک گونه و فرم تبدیل شده است و بیش از هزار نویسنده با دبیرخانه داستان حماسی ارتباط داشته و آثاری را در این زمینه خلق کرده اند.

وی افزود: حال وظیفه ما این است که بتوانیم گام امتدادی بعدی را در این مسیر تعریف کنیم و بتوانیم به مثابه ورزشکاران دو امدادی، مسیر را ادامه دهیم. گام بعدی ما که انتظار دارم همه نویسندگان، اساتید و فعالان عرصه هنر و ادبیات در آن ما را یاری کنند، این است که داستان حماسی را به یک گونه واقعی تبدیل کنیم.

عسکری خاطرنشان کرد: برای این که در ادامه مسیر دچار معضل بی محتوایی و واقعی نشدن و در نهایت روزمره بودن نشویم، نیازمند آن هستیم که همه دلسوزان و هنرمندان و نویسندگان و کارشناسان، در کنار نوشتن، درباره داستان حماسی فکر کنند و در این عرصه به دبیرخانه داستان حماسی کمک کنند.

وی تاکید کرد: به عنوان مسئول و رئیس شورای سیاستگذاری جایزه ملی داستان حماسی، انتظار دارم اساتید و نویسندگان، آثار داستان حماسی را بیرحمانه نقد کنند تا در ادامه مسیر جایزه داستان حماسی، داوران و کارشناسان هر اثری را به راحتی نپذیرند و در نتیجه، آثار فاخر بیشتری در حوزه داستان حماسی تولید شود. البته این به معنای آن نیست که تا کنون در حوزه داوری و کارشناسی، فعالیت‌های مهمی صورت نگرفته است. بلکه به این دلیل است که بتوانیم کیفیت آثار را بیش از پیش افزایش دهیم.

عسکری در پایان خاطرنشان کرد: امروز در کشور، با یک چالش هویتی با عنوان سه گانه ایران، اسلام و انقلاب مواجه هستیم و در هنر حماسی، به این نتیجه رسیده ایم که آن چیزی که می‌تواند فضای هویتی جدی برای مخاطب ایرانی ایجاد کند، رویکرد و محتوای ادبیات حماسی است و کار در حوزه ادبیات حماسی، فعالیت در زمینه یک مفهوم تمدنی است که نیازمند همراهی همه دلسوزان حوزه فرهنگ و ادبیات است.

همچنین در این مراسم، «محمدجواد استادی» و «محمد رودگر» از کارشناسان و فعالان حوزه ادبیات، مطالبی درباره داستان حماسی و رمان «۱۰ تَن» بیان کردند.

ارسال نظر

پربازدید ها

صفحه خبر - عکس مطالب بیشتر

صفحه خبر - تماشاخانه مطالب بیشتر