به گزارش واحد خبر روابط عمومی حوزه هنری خراسان رضوی، سلسله جلسات «عصر هنرمند» هر ماه با حضور یکی از هنرمندان شاخص رشتههای مختلف به همت حوزه هنری خراسان رضوی در مشهد برگزار میشود که در اولین نشست آن فرامرز عامل بردبار از عکاسان پیشکسوت درباره چهار دهه فعالیتش در عرصه عکاسی گفت و خاطرات و تجربیات شنیدنی و جذابش را برای حضار بازگو کرد . در عصرانه دوم، « عصر هنرمند» میزبان سید جواد رحیم زاده هنرمندان برجسته تئاتر کودک و نوجوان به ویژه در عرصه تئاتر دانشآموزی و مسجدی و داور اولین دوره رویداد هنری «چله نمایش ما» حوزه هنری خراسان رضوی بود.
رحیمزاده در این نشست درباره چگونگی ورودش به وادی تئاتر کودک و نوجوان گفت: متولد فروردین 1350 هستم و از سنین خردسالی به کتابخوانی و برنامههای کودک و نوجوان علاقه داشتم؛ به یاد دارم به همراه دوستانم و با شور و ذوق بسیاری برای تماشای تلویزیون به خانه یکی از همسایه ها میرفتیم . در دوران ابتدایی در مسابقات دانشآموزی شرکت داشتم و نمایشهای مسجدی که به ویژه در دوران دهه فجر برگزار میشد را دنبال میکردم تا اینکه در دوران راهنمایی به انتخاب مربی پرورشی مدرسه در یک تئاتر دانشآموزی - مسجدی حضور یافتم.
وی ادامه داد: پس از آن در نمایشهای مختلف مدرسه شرکت کردم و در همان دوره از اداره کل آموزش و پرورش برای اجرا در یک تئاتر دانشآموزی ویژه انتخاب شدم که تجربه خوبی بود و سبب شد که به سمت تئاتر گرایش پیدا کنم و فعالیتم را با نمایشنامه «گمشده» شروع کردم.
نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر کودک و نوجوان افزود: من پس از اتمام دوران سربازی، اولین کارم در یکی از مدارس مشهد اجرا شد و به تدریج حضورم را در عرصه تئاتر مدرسه ادامه دادم، با هنرمندان و بزرگان هنر نمایش خراسان آشنا شدم و همکاری داشتم و توانستم در جشنوارههای متعددی حضور یابم و مقامهای گوناگونی کسب کنم. جشنواره «امید» در همدان اولین تجربه حضورم دریک جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بود و پس از آن کارم به طور فشرده دنبال کردم و مطالعات را گسترش دادم.
رحیمزاده با اشاره به سابقه 50 ساله تئاتر کودک و نوجوان گفت: با وجود اینکه هنرمندان ارزشمندی در این حوزه فعالیت دارند در ابتدای کارم مردم اطلاعات چندانی درباره تئاتر کودک و نوجوان نداشتند اما به مرور استقبال عمومی بیشتر و بیشتر شد. در حال حاضر بازیگران و هنرمندان تئاتری با استعدادی در مشهد فعالیت میکنند و در این عرصه درخشیدند که در صورت فراهمسازی شرایط و امکانات لازم میتوانند حضور پررنگتری داشته باشند.
وی در فعالیتهایش در عرصه آموزش و شناسایی استعدادها گفت: حضور در یک نمایش خلاقانه، بهترین تفریح برای بچهها میتواند باشد من در حال حاضر در هفته 21 کلاس حدودا 10 نفره برگزار میکنم و میبینم که حتی خجالتیترین کودک نیز پس از مدتی میتواند در میان جمع صحبت کرده و حتی استندآپ اجرا کند.
این مربی تئاتر کودک و نوجوان تصریح کرد: خانوادهها متوجه تغییر کودک خود پس از حضور در عرصه تئاتر و نمایش میشوند اما برخی از آنها توانایی مالی ثبت نام فرزندشان در کلاسهای آموزشی را ندارند به همین دلیل ما باید در این زمینه پیشقدم شویم تا مسیر شکوفایی و پرورش علاقه و استعدادکودکان هموار شود.
رحیمزاده با اشاره به اهمیت توجه به تئاتر مسجدی خاطرنشان کرد: علاوه بر مدارس، مساجد نیز ظرفیتهای بسیاری در این عرصه دارد در این راستا آموزش هنر نقالی را در سه سال متوالی در 55 مسجد دنبال کردیم و تلاش کردم. تئاتر را در چند مسجد مناطق محروم مشهد فعال کنم که نتایج خوئبی داشت و اکنون یکی از مجریان خوب و توانمند این روزهای ما از بین هنرجویان همان کلاسهابوده است.
وی در پایان این نشست بر ضرورت پیگیری مشکلات و حمایت هرچه بیشتر ارگانهای فرهنگی و تمامی شهروندان از هنر نمایش مشهد و خراسان به ویژه در عرصه تئاتر کودک و نوجوان تاکید کرد.